Wyróżnienia

StartWyróżnienia

Wyróżnienia w sesjach komunikatowych:

Sesja komunikatowa 1
Analiza porównawcza wybranych składników bioaktywnych i liczebności bakterii LAB w wybranej żywności funkcjonalnej
Piotr Kanarek, Barbara Breza-Boruta, Wioletta Wiśniewska

Stopień ekstrakcji i przewidywanie zawartości wysoce radiotoksycznego Po-210 w kawie
Grzegorz Olszewski, Aleksandra Moniakowska, Klaudia Block-Łaszewska, Dagmara Strumińska-Parulska

Sesja komunikatowa 2
Ocena wybranych czynników żywieniowych w kontekście występowania zespołu metabolicznego u młodych diabetyków
Monika Grabia, Renata Markiewicz-Żukowska, Katarzyna Socha, Agnieszka Polkowska, Aneta Zasim, Artur Bossowski

Hemochromatoza – zalecenia żywieniowe
Marcin Łuszczyk

Sesja komunikatowa 3
Czy młodzi sportowcy narażeni są na wystąpienie niedokrwistości z niedoboru żelaza?
Jakub Perkowski, Monika Grabia, Martyna Falkowska, Renata Markiewicz-Żukowska, Katarzyna Socha

Mikroplastik w żywności – zagrożenia dla zdrowia człowieka
Kornelia Kadac-Czapska, Małgorzata Grembecka

Sesja komunikatowa 4
Wpływ izoflawonów i probiotyków na wybrane parametry krwi u zdrowych szczurów
Iskandar Azmy Harahap, Katarzyna Skrypnik, Joanna Suliburska

Ocena stanu nawodnienia organizmu u młodych piłkarzy
Martyna Falkowska, Monika Grabia, Jakub Perkowski, Renata Markiewicz-Żukowska, Katarzyna Socha


Wyróżnienia w sesjach plakatowych:

Sesja A
Czy napój fermentowany na bazie moringi i jaśminu może być źródłem polifenoli?
Klaudia Melkis, Oliwia Mielczarek, Joanna Walczyńska

Analityka suplementów diety pod kątem zawartości witaminy D przy wykorzystaniu techniki chromatografii cieczowej sprzężonej z tandemową spektrometrią mas LC-MS/MS
Dorota Jakkielska, Dominika Kółeczko, Maciej Król, Marcin Frankowski, Anetta Zioła – Frankowska

K-40, Cs-137, Ra-226, Th-234 w suplementach diety zawierających glony
Klaudia Block-Łaszewska, Aleksandra Moniakowska, Grzegorz Olszewski, Agata Zaborska, Dagmara Strumińska-Parulska

Sesja B
Zachowanie pestycydów w wysokotemperaturowym procesie technologicznym pieczenia chleba.
Izabela Hrynko, Piotr Iwaniuk, Piotr Kaczyński, Marta Pietruszyńska, Bożena Łozowicka

Zachowanie dziewięciu fungicydów podczas pieczenia i liofilizowania jabłek oraz ocena ryzyka ich spożycia.
Bożena Łozowicka, Ewa Rutkowska, Izabela Hrynko, Magdalena Jankowska, Aleksandra Pietraszko, Piotr Kaczyński, Marta Pietruszyńska

Analiza wybranych parametrów wody poddanej elektrolizie w urządzeniu do oczyszczania żywności.
Waldemar Studziński, Izabela Narloch, Łukasz Dąbrowski

Nagroda publiczności:
Czy napój fermentowany na bazie moringi i jaśminu może być źródłem polifenoli?
Klaudia Melkis, Oliwia Mielczarek, Joanna Walczyńska